Het team

Anton

Anton

Anton Loos is Energetisch Therapeut bij zijn Praktijk voor Natuurgeneeskunde “Wat is Loos?” te Gastel.
Hij is op 22-07-1960 geboren te Leende en heeft sinds 2001 een succesvolle praktijk.
Anton is getrouwd met Gerrie en samen hebben ze 2 kinderen, een zoon van 23 en een dochter van 20.
Al enige tijd was Anton zoekende naar een manier om zijn werkzaamheden uit te breiden, zijn potentieel te onderzoeken en om zijn kennis te kunnen delen.
Buiten het therapeut zijn is hij een paarden man in hart en nieren en had zelf al langer de wens om zijn eigen 2 paarden Ojocha en Rino in te zetten bij sessies met cliënten. In de opstartfase van Het Indigo Paard klopt zijn gevoel met de wens die hij had dat zijn paarden prima inzetbaar zijn als co-therapeut dus is deze samenwerking een uitgelezen kans om deze werkzaamheden verder uit te breiden.
Buiten het draaien van zijn praktijk is Anton een aantal jaren docent geweest bij de ANZN te Eindhoven; zijn kennis doorgeven aan toekomstige therapeuten is helaas geëindigd bij het faillissement van deze opleiding in juni 2015. Ook het geven van cursussen en workshops is een onderdeel van zijn praktijk en deze zullen ook bekend gemaakt worden op deze site.

Om tot rust te komen zoekt Anton de natuur op en het liefst op de rug van Ojocha of met Rino voor de kar.

IMG_4676-1 (2)

Susan

Susan Hoogendorp is Energetisch Therapeut bij haar Praktijk voor Natuurgeneeskunde “Suus & nU” te Lage Mierde.
Ze is geboren op 20 maart 1971 te Hoogeveen en is in Zwolle opgegroeid. Ná een aantal jaren in de VS te hebben gewoond is ze in 1998 weer teruggekeerd naar Nederland samen met haar 2 zonen die nu 21 en 17 jaar zijn.
In 2005 heeft ze haar huidige partner Jos leren kennen met wie ze sinds 2007 samenwoont in Lage Mierde, samen met haar kinderen.
Al van jongs af aan zijn paarden een belangrijk onderdeel van haar leven geweest en is ze uiteindelijk lange tijd werkzaam geweest al gediplomeerd paard rij instructeur bij een manege. Hier heeft ze de beginselen van paarden therapie geleerd en is dit blijven doen bij haar eigen manege bedrijf “Paardentijd”. Door omstandigheden en belangrijke geleerde levenslessen is ze hiermee gestopt om vervolgens het “therapeut zijn” te leren bij de ANZN.
Susan is in het bezit van 2 paarden, Bloesem en Chester, die, net als Ojocha en Rino, goed hun dienst bewijzen al co-therapeut bij Het Indigo Paard.
Verder vind ze het fijn om buiten te zijn en zoekt dan ook vaak de natuur op voor wandelingen met de hond, paardrijden, mennen met Bloesem en wordt ze blij van lezen, schilderen, kamperen en netwerken.
Anton en Susan hebben elkaar dan ook leren kennen bij de ANZN en het werd ná verloop van tijd duidelijk dat beiden de wens hadden om paarden therapie te gaan geven. Het Indigo Paard is dan ook ontstaan vanuit de wens van Anton en Suus om hun vakkundigheid op energetisch, therapeutisch en hippisch gebied te bundelen binnen deze praktijk voor coaching en paardentherapie.

Ojocha

Rino, Itske, Bloesem, Ojocha, Chester

Onze ervaring met het geven van therapeutische sessies met behulp van het paard heeft ons doen inzien dat er met deze methode snel thematiek wordt gevonden die samenhangt met de klachten van de cliënt. (Eventuele) vervolgsessies laten zien dat er inzichten komen die dieper ingaan op de gevonden thematiek.
Deze vorm van therapie is uitermate geschikt voor diegenen die een gevoel van onbehagen hebben, terugkerende patronen ervaren binnen diverse themagebieden maar er de vinger niet op kunnen leggen. De reactie van het paard op de cliënt geeft ons al veel inzichten die betrekking hebben op de thematiek. Er is bij deze vorm van therapie dus niet per definitie een hulpvraag nodig wanneer deze niet duidelijk is of moeilijk verwoord kan worden.
Buiten de therapie die bij Het Indigo Paard een grote rol speelt richten wij ons ook op het aanbieden van paardrij lessen, buitenritten, workshops, spirituele weekenden, en hopen wij uit te groeien tot een actief en educatief centrum.
Behalve dat wij er zijn voor de cliënt, kan men ook bij ons terecht wanneer er problemen zijn met het eigen paard; deze hulp vindt plaats in de vorm van grondwerk en richt zich op problematiek zoals (gedrags) problemen, angsten en fysieke klachten. Hetgeen we hierbij tevens inzetten is de energetische therapie zoals we die hanteren binnen onze praktijk, maar ook het gebruik van (Bach) bloesem remedies indien nodig.
Het credo luidt dat wij op een ontspannen manier werken met paarden en cliënten vanuit de mogelijkheden van mens én dier die op dát moment van toepassing zijn.