Het team

Anton

Anton

Anton Loos is Energetisch Therapeut bij zijn Praktijk voor Natuurgeneeskunde “Wat is Loos?” te Gastel.
Hij is op 22-07-1960 geboren te Leende en heeft sinds 2001 een succesvolle praktijk.
Anton is getrouwd met Gerrie en samen hebben ze 2 volwassen kinderen.
Al enige tijd was Anton zoekende naar een manier om zijn werkzaamheden uit te breiden, zijn potentieel te onderzoeken en om zijn kennis te kunnen delen.
Buiten het therapeut zijn is hij een paarden man in hart en nieren en had zelf al langer de wens om paarden in te zetten bij sessies met cliënten. In de opstartfase van Het Indigo Paard klopt zijn gevoel met de wens die hij had dat zijn paarden prima inzetbaar zijn als co-therapeut dus is deze samenwerking een uitgelezen kans om deze werkzaamheden verder uit te breiden.
Buiten het draaien van zijn praktijk is Anton een aantal jaren docent geweest bij de ANZN te Eindhoven; zijn kennis doorgeven aan toekomstige therapeuten is helaas geëindigd bij het faillissement van deze opleiding in juni 2015. Ook het geven van cursussen en workshops is een onderdeel van zijn praktijk en deze zullen ook bekend gemaakt worden op deze site.

Om tot rust te komen zoekt Anton de natuur op en het liefst op de rug van een van de paarden of met een paard voor de kar.

IMG_4676-1 (2)

Susan

Susan Hoogendorp is Energetisch Therapeut bij haar Praktijk voor Natuurgeneeskunde “Suus & nU” te Lage Mierde.
Ze is geboren op 20 maart 1971 te Hoogeveen en is in Zwolle opgegroeid. Ná een aantal jaren in de VS te hebben gewoond is ze in 1998 weer teruggekeerd naar Nederland samen met haar 2 volwassen zonen.
In 2005 heeft ze haar huidige partner Jos leren kennen met wie ze sinds 2007 samenwoont in Lage Mierde, samen met haar kinderen.
Al van jongs af aan zijn paarden een belangrijk onderdeel van haar leven geweest en is ze uiteindelijk lange tijd werkzaam geweest al gediplomeerd paard rij instructeur bij een manege. Hier heeft ze de beginselen van paarden therapie geleerd en is dit blijven doen bij haar eigen manege bedrijf “Paardentijd”. Door omstandigheden en belangrijke geleerde levenslessen is ze hiermee gestopt om vervolgens het “therapeut zijn” te leren bij de ANZN.
Ze vindt het heerlijk om buiten te zijn en zoekt dan ook vaak de natuur op voor wandelingen met de hond, paardrijden, mennen en wordt ze blij van lezen, schilderen, kamperen en netwerken.
Anton en Susan hebben elkaar dan ook leren kennen bij de ANZN en het werd ná verloop van tijd duidelijk dat beiden de wens hadden om paarden therapie te gaan geven. Het Indigo Paard is dan ook ontstaan vanuit de wens van Anton en Suus om hun vakkundigheid op energetisch, therapeutisch en hippisch gebied te bundelen binnen deze praktijk voor coaching en paardentherapie.

IMG-20170507-WA0002 (2)

Paarden: Rino, Itske, Bloesem, Harley, Ciona

Naast onze 5 paarden: Rino een Haflinger, Bloesem een Tinker, Itske een Fries Paard, Harley een KWPN-er en Ciona een KWPN Gelders paard hebben we op onze dagbesteding nog diverse andere dieren; schapen, konijnen, kippen, cavia's en er lopen ook nog honden rond. Voor ieder wat wils dus. We snappen dat niet iedereen wil paardrijden of anders met paarden bezig zijn maar de ervaring leert dat cliënten die niet zo paard gericht zijn ook heel graag bij ons zijn.