Therapie/Coaching met Paarden

Paarden therapie, ook wel Equi therapie genoemd, en paarden coaching is interactief met behulp van een paard. Doel van een sessie met één van onze paarden is om je bewust te laten worden van je gevoel en je leren benoemen wat er gebeurt in- en met jezelf. Door aan te geven wat je ervaart en door de lichaamstaal en gedrag van het paard te benoemen, leer je stukje bij beetje je eigen aanwezige emoties en lichaamstaal herkennen en benoemen. Zo wordt het paard gebruikt als dynamisch communicatie middel en een krachtige vertaler van je gedrag, houding, patronen en emoties.

Onze intentie is op een ontspannen manier te werken binnen het kader van mogelijkheden van mens en dier die op dát moment tot beschikking zijn. Deze vorm van therapie is zeer geschikt voor iedereen en kan gegeven worden in individuele sessies maar óók aan groepen zoals teambuilding en management trainingen.

individueel

Indiviudeel

Het Indigo Paard richt zich vooral op interactieve therapie en coaching met het paard tijdens individuele sessies.

Lees verder >

groeps

In teamverband

De sleutel voor succes ligt in samenwerking en dit gaat de groep ervaren in zowel de samenwerking met het paard als met het eigen team.
Lees verder >

kinderen

Met kinderen

In onze maatschappij krijgen/hebben veel kinderen een diagnose gebaseerd op problematiek in hun privé – of school omgeving.

Lees verder >

kinderen

HSP

Hoog gevoeligheid oftewel hoog sensitiviteit maakt dat je HSP bent, een hoog sensitief persoon

Lees verder >