Individueel

De therapie sessie of het coaching traject zoals Het Indigo Paard deze aanbiedt is gebaseerd op maatwerk. Het Indigo Paard richt zich vooral op interactieve therapie en coaching met het paard tijdens individuele sessies. Een gevoelsmatige en krachtige therapie met als doel je persoonlijke doelen te bereiken, de wijze waarop je doet wat je doet te leren begrijpen, (terugkerende) patronen te herkennen en te doorbreken zodat er ruimte ontstaat om nieuwe structuren te ontwikkelen. Dit alles met als doel om je bewust te maken van je (kern)kwaliteiten en mogelijke leerpunten, hoe anderen jou zien en ervaren, maar ook om je (weer) in contact te brengen met je intuïtie, je lichaam, het vergroten van zelfkennis en eventuele valkuilen te (er)kennen. Kortom het doel van paardentherapie/-coaching is werken aan jezelf met vooral het paard als therapeut c.q. spiegel op een leerzame, directe en soms confronterende wijze. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt met paarden, iedereen kan gebruik maken van deze vorm van therapie/coaching.

Onze intentie is op een ontspannen manier te werken binnen het kader van mogelijkheden van mens en dier die op dát moment tot beschikking zijn. De werkwijze voor therapie en coaching is grotendeels hetzelfde echter zal er bij aanmelding voor de therapie een hulpvraag aanwezig zijn en zullen de oefeningen daarop aangepast worden.

Het verschil tussen therapie en coaching

Bij het coachen met paarden ligt de nadruk op het oplossingsgericht bezig zijn wanneer zich vragen voordoen die te maken hebben met persoonlijke groei en ontwikkeling en om te helpen bij de bewustwording in het maken van keuzes; de bezoek frequentie is kort.Bij therapie is er een hulpvraag aanwezig die het dagelijks leven verstoord en invloed heeft op je functioneren. Samen met het paard gaan we op zoek naar de mogelijke oorzaak van de klacht en werken we ernaar toe dat je de balans weer terug gaat vinden in het dagelijks functioneren. Behalve de hulp van het paard die ingezet wordt, vindt er soms ook tegelijkertijd energetische interventie plaats door de therapeut bij de cliënt