Healing

Paarden zijn van nature erg sensitief en zijn in de omgang met mensen gebaat bij duidelijkheid en een zo natuurlijk mogelijke manier van paard mogen zijn. Helaas worden paarden vaak menselijke eigenschappen toebedacht waardoor dit “paard zijn” wordt verstoord. Dit kan leiden tot gedrags problemen en/of (fysieke) klachten.

Anders dan bij mensen zijn er verschillende ideeën over hoe het aura- en energetische systeem bij een paard is opgebouwd. Zo zou een paard geen ziel hebben en zou een mentale auralaag ontbreken omdat een paard “in het nu” leeft en niet nadenkt over verleden of toekomst.

Onze ervaring leert dat deze discussie er eigenlijk niet toe doet omdat wij werken met paard én eigenaar in het moment onder de voorwaarden die dan aanwezig zijn, al zijn we ons wel bewust van de aura en chakra’s van het paard. Net als hetgeen het paard weergeeft bij het ingezet worden al co-therapeut zal het paard “met een probleem” ons dan ook laten zien waar het last van heeft.

Auralagen

Wanneer er op natuurgeneeskundige wijze door ons wordt gewerkt met paarden, hebben we het meest te maken met 3 auralagen en in deze lagen hebben verschillende therapieën hun specifieke werking.
De natuurgeneeskundige therapie die wij toepassen zijn magnetiseren, (Bach) bloesem therapie, gebruik van kruidensupplementen, gebruik van kruiden-en mineralen zal en hebben uiteindelijk invloed op alle lagen.

De lagen die we tegenkomen zijn de fysieke laag, de energetische laag en de persoonlijke laag; in de laatste liggen de karaktereigenschappen. Wanneer het magnetiseren in de fysieke laag wordt toegepast geeft dit vaak directe verlichting in de 3e laag omdat het paard geen verwerkingsproces door hoeft te maken en er direct een genezingsproces start.

Veel problemen vinden hun oorsprong dan ook in de 3e laag omdat het paard in zijn “persoonlijkheid” wordt aangetast, veel “moet” binnen hetgeen niet bij het natuurlijk “paard zijn” hoort en er hierdoor een scala aan klachten en (gedrags) problemen kan ontstaan. Het proces dat hierbij hoort is dat de klachten zakken van de 3e via de 2e naar de 1e laag.

3e laags problemen kunnen zich uiten in gedragsverandering en stalgebreken zoals bv luchtzuigen en weven. 2e laags problemen uiten zich bijv. in verminderde werkwilligheid, somberheid, niet willen eten of juist onverklaarbare en plotselinge allergische reacties gaan vertonen. 1e laags klachten uiten zich in het fysieke lichaam en als paardeneigenaar zijnde weet je dat die lijst te lang is om op te noemen.

Magnetiseren is een natuurlijke methode van behandelen, waarbij via de handen van de therapeut negatieve energie wordt afgevoerd en positieve, universele energie wordt overgebracht op de cliënt.
Deze energie richt zich op de fysieke, emotionele, mentale en spirituele gesteldheid van de cliënt.

(Bach) bloesem remedies zijn een eenvoudige en natuurlijke genezingsmethode, gemaakt van bloesem van bomen, struiken, wilde bloemen en planten.
Bij mensen helpen de remedies om de emoties en gemoedsstemmingen in evenwicht te brengen en de balans te herstellen; het zelfgenezingsproces wordt in beweging gezet om zo tot heling te komen.
De therapie ontleent haar naam aan de ontdekker dr. Edward Bach (1896-1936). .

(Bach) bloesem remedies zijn ook erg goed inzetbaar bij dieren en in ons geval maken wij een mix op maat voor paarden.
De remedies worden gemaakt door de benodigde, sterk geconcentreerde, druppels te verdunnen in een flesje met water en alcohol. Het flesje heeft een pipet zodat het aantal voorgeschreven druppels handig te doseren is op een lepeltje.

Belangrijk om te weten
Deze therapie geneest geen ziekten en mag ook in geen geval noodzakelijke, medische behandelingen van de dierenarts vervangen.
Voor de samenstelling komen we op locatie of komt u bij ons met een foto van uw paard.

Propolis is een middel dat wij inzetten bij paarden met (vage) fysieke klachten in combinatie met de Sweden kruiden.
Propolis is een plantaardig antibioticum, een soort balsem die door bijen wordt verzameld van knoppen en bladeren van verschillende bomen en planten.
De eigenschappen van Propolis zijn de volgende;

 • activering van het afweersysteem
 • stimuleert het immuunsysteem
 • remt bacterie groei
 • is schimmelwerend
 • is ontstekingsremmend
 • heeft een anti virale werking
 • bevordert weefsel- en celgroei
 • verstevigt de bloedvaten
 • bevordert de opslag van glycosiden (energierijke stoffen in de spieren, vooral de hartspier)
 • verbetert de werking van de klieren, waaronder de alvleesklier (productie van insuline)
 • ziekteverwekkers worden niet resistent voor Propolis (is bij reguliere antibiotica wel het geval)
 • versterkt de werking van bv. Penicilline en kan naast alle reguliere medicijnen worden gebruikt

Door al deze eigenschappen is het inzetbaar bij mens en dier.

De Swedenkruiden maken wij zelf en de kruidendruppels die we leveren hebben een jaar kunnen rijpen. Het is inzetbaar bij talloze klachten. De reden dat het goed werkt bij paarden is omdat het een bloedzuiverende en ontslakkende werking heeft, daardoor de afvalstoffen goed worden afgevoerd en dus de stofwisseling weer in balans brengen.

Paarden zijn van nature een sober rantsoen gewend maar worden vaak overvoedt met de producten zoals wij die kant en klaar kopen en waar veel toevoegingen in zitten voor de houdbaarheid, kleur, geur en smaak. Ondanks de hoeveelheid voer die ze krijgen kunnen ze toch ondervoed raken omdat er door de toevoegingen een verstoorde opname kan ontstaan met bijv. een stofwisselings probleem als gevolg, zo ook hoefbevangenheid. De Propolis en de Swedenkruiden versterken elkaars werking om de balans terug te brengen.

De smeerafdeling zit in de praktijk van Anton. Hij heeft de gave om zalven op maat te maken voor het paard met (terugkerende) huidproblemen. Deze zalven dienen altijd ter ondersteuning maar hebben hun dienst al vaak bewezen bij bijv. oogontsteking, lichte vormen van mok, schaafwonden, spierpijn, jeuk etc..Heb je een paard met een aandoening op dit gebied en ben je benieuwd of er een zalf gemaakt kan worden voor je paard, neem dan even contact met ons op!
Alle healing en behandelingen vinden plaats middels behandeling op de grond en eventueel (inter)actief grondwerk.
Privé les voor een betere ruiter-paard verbinding op energetisch niveau is mogelijk zowel bij ons op locatie als aan huis.

Er zijn verschillende redenen waardoor de energie in een woon- of werkomgeving verstoord kan raken en zo is ook het geval in een dierenverblijf of stal. Aardstralen en wateraders zijn in veel gevallen de grote negatieve stoorvelden in genoemde omgevingen en zijn vaak de reden dat verblijfsgenot wordt ondermijnd en de invloed ervan op langere termijn van blootstelling klachten kan veroorzaken.

Zo ook in een dierenverblijf zoals een stal of hok en vaak zijn deze stoorzenders de oorzaak van menig dierleed door niet te verklaren ziekten, gebreken of afwijkend gedrag.

Opsporing en bescherming tegen deze energievretende stoorvelden kan dus een eerste vereiste zijn voor zowel mens als dier wanneer er een beroep wordt gedaan op onze hulp.

Wateraders en aardstralen kunnen een zeer hoge belasting op het lichaam geven waardoor vele klachten kunnen ontstaan die medisch niet te verklaren zijn. Deze belasting ontneemt energie aan het lichaam en ondermijnt de gezondheid doordat de algehele weerstand wordt verlaagd.

Veel therapieën zijn er op gebaseerd om het lichaam een optimale energiebalans te geven maar doordat wateraders en aardstralen deze energie weer snel ontnemen, slaan vaak een aantal goede geneeswijzen minder goed aan doordat het lichaam de energie niet of moeizaam kan vasthouden.
Het bezoek aan een paard met klachten kan behalve de energetische behandeling dus eindigen in neutraliseren van stallen, maar dat is altijd in overleg en alleen met goedkeuring van de eigenaar.